Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 350 ml. γάλα εβαπορέ
- 500 ml. γάλα φρέσκο - Φάρμα Κουκάκη
- 5 μεγάλα αυγά
- 1½ κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για την καραμέλα
- 220 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και τη λιώνουμε.
- Αφού πάρει το χρώμα και την υφή της καραμέλας, την τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι και την βανίλια.
- Προσθέτουμε τα δύο γάλατα και αναμειγνύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί (το οποίο έχει μέχρι τη μέση καυτό νερό).
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 60 λεπτά.