Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων της Φάρμα Κουκάκη

Παραγωγή απολαυστικών γαλακτοκομικών προϊόντων από τη Φάρμα Κουκάκη, με μεράκι και πίστη στην παράδοση

Το εργοστάσιο αποτελεί, στον δρόμο του γάλακτος, το σημείο όπου το γάλα επεξεργάζεται, ακολουθώντας συγκεκριμένες παραγωγικές τεχνικές,  και το σημείο που γεννιούνται τα προϊόντα της εταιρίας Φάρμα Κουκάκη.

Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί μια δουλειά καθημερινή και αδιάκοπη, μα κυρίως ομαδική, όπου όλοι μαζί και ο καθένας από την θέση του, εργαζόμαστε με κοινό στόχο την δημιουργία ποιοτικών προϊόντων.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την πρώτη ύλη, τα ενδιάμεσα, μέχρι και τα τελικά προϊόντα, το τμήμα Ελέγχου Ποιότητας της εταιρίας ακολουθεί την διαδρομή του προϊόντος και πραγματοποιεί μια σειρά οργανοληπτικών, μικροβιολογικών και φυσικοχημικών δοκιμών, αλλά και αυστηρό έλεγχο των συνθηκών παραγωγής, με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

Παραλαβή – Παστερίωση στη Φάρμα Κουκάκη

Το γάλα μεταφέρεται με ειδικά ισοθερμικά-ανοξείδωτα βυτία μεταφοράς γάλακτος από τις φάρμες στο εργοστάσιο της εταιρίας, όπου εξετάζεται από το τμήμα Ελέγχου Ποιότητας ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, ώστε να επιβεβαιωθεί η άριστη ποιότητά του και να εισέλθει στον παραγωγικό χώρο προς επεξεργασία. Το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο για την παραγωγή του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι η παστερίωση, μια ήπια θερμική επεξεργασία με ταυτόχρονη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του γάλακτος.

Εμφιάλωση από τη Φάρμα Κουκάκη

Το παστεριωμένο γάλα οδηγείται στις γραμμές παραγωγής, εμφιαλώνεται και αποθηκεύεται στο ψυγείο, από όπου και φορτώνεται στα ειδικά φορτηγά-ψυγεία για να μοιραστεί σε περισσότερα από 8.000 σημεία πώλησης κάθε μέρα.

Ζυμούμενα από τη Φάρμα Κουκάκη

Μια άλλη κατηγορία προϊόντων είναι τα λεγόμενα ζυμούμενα προϊόντα στα οποία, με την βοήθεια των ειδικών «καλών» μικροοργανισμών, το γάλα μετατρέπεται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι, το αριάνι και το κεφίρ, προϊόντα με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, πολύτιμοι αρωγοί της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.