Υλικά
-
2 κ.σ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
-
700 γρ. καρότα
-
1 γλυκοπατάτα
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 πράσο
-
1 κλωνάρι σέλερι
-
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
-
1 πρέζα κύμινο
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
-
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένα πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
- Ψιλοκόβουμε την γλυκοπατάτα και τα καρότα.
- Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει.
- Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη