Σούπα γιαουρτιού με ρεβύθια - Συνταγή της Φάρμα Κουκάκη

Συνταγή με Γιαούρτι της Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

  • 150 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  •  100 γρ. ρύζι (προαιρετικά) μουλιασμένο μία ώρα
  •  1,5 λίτρο νερό
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  500 γρ. γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
  •  χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι
  •  2 κρόκοι αυγών
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  30 γρ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
  •  αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το νερό, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. 
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το γιαούρτι, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα γιαουρτιού, ενώ στη συνέχεια το ίδιο κάνουμε και με το αυγολέμονο.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι, τα βρασμένα ρεβίθια και τη ζεστή κρέμα γιαουρτιού και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.