Υλικά
-
240 γραμ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
-
150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 κρόκο αυγού
-
330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Σκόνη μαστίχας
-
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
-
1 ασπράδι αυγού
-
100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο.
-
Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη και το βούτυρο να γίνουν κρέμα.
-
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και τη μαστίχα.
-
Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα για τα μπισκότα αμυγδάλου.
-
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
-
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή.
-
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά και πλακέ.
-
Αφού τα πλάσουμε όλα, τα βουτάμε στο ασπράδι και αμέσως στο αμύγδαλο φιλέ να καλυφθούν.
-
Βάζουμε τα μπισκότα αμυγδάλου σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
-
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.