Κρέμα καραμελέ - Συνταγή από τη Φάρμα Κουκάκη

Σπιτική, αγνή, λαχταριστή κρέμα καραμελέ με Φρέσκο Γάλα και Φρέσκο Βούτυρο Φάρμα Κουκάκη.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες Φάρμα Κουκάκη
  • βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
  • 180 γρ. Ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά, δεν το βράζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
  2. Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια, σε σχήμα κώνου. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνα μίας χρήσης. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180 C.
  3. Διαλύουμε, σε ένα τηγανάκι 60 γρ. ζάχαρη, με 3-4 κ.σ. νερό και το χυμό λεμονιού. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.
  4. Ανακατεύουμε  για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμελώσει. Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας στα φορμάκια.
  5. Τοποθετούμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη. Τα χτυπάμε, με σιρμά ή με μίξερ, μέχρι  το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
  6. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
  7. Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή και ομοιογενής, τη μοιράζουμε στα φορμάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4cm  ζεστό νερό
  8. Τοποθέτουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.

Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Κρέμα Καραμελέ με πλήρες Γάλα Φάρμα Κουκάκη