Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

Παραγωγή απολαυστικών, αυθεντικών γαλακτοκομικών προϊόντων με μεράκι και πίστη στην παράδοση

Το εργοστάσιο αποτελεί στο δρόμο του γάλακτος το σημείο όπου το γάλα επεξεργάζεται και ακολουθώντας συγκεκριμένες παραγωγικές τεχνικές γεννιούνται τα προϊόντα της εταιρίας.

Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί μια δουλειά καθημερινή και αδιάκοπη μα κυρίως ομαδική , όπου όλοι μαζί και ο καθένας από την θέση του, εργαζόμαστε με κοινό στόχο την δημιουργία ποιοτικών προϊόντων.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής από την πρώτη ύλη , τα ενδιάμεσα, μέχρι και τα τελικά προϊόντα, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της εταιρίας ακολουθεί την διαδρομή του προϊόντος και πραγματοποιεί σειρά οργανοληπτικών, μικροβιολογικών και φυσικοχημικών δοκιμών, αλλά και αυστηρό έλεγχο των συνθηκών παραγωγής, με σκοπό την διασφάλιση της ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ

Το γάλα μεταφέρεται με ειδικά ισοθερμικά-ανοξείδωτα βυτία μεταφοράς γάλακτος από τις φάρμες στο εργοστάσιο της εταιρίας όπου εξετάζεται από το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ώστε να επιβεβαιωθεί η άριστη ποιότητά του και να εισέλθει στον παραγωγικό χώρο προς επεξεργασία. Το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο για την παραγωγή του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι η παστερίωση , μια ήπια θερμική επεξεργασία, με ταυτόχρονη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του γάλακτος.

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

Το παστεριωμένο γάλα οδηγείται στις δυο γραμμές παραγωγής εμφιαλώνεται  και αποθηκεύεται στο ψυγείο από όπου και φορτώνεται στα ειδικά φορτηγά ψυγεία για να μοιραστεί στα σημεία πώλησης κάθε μέρα.

ΖΥΜΟΥΜΕΝΑ

Μια άλλη κατηγορία προϊόντων είναι τα λεγόμενα ζυμούμενα προϊόντα στα οποία ζυμώνεται, μετατρέπεται δηλαδή, με την βοήθεια των ειδικών «καλών» μικροοργανισμών η λακτόζη σε γαλακτικό οξύ με αποτέλεσμα να πήζουν και να αποκτούν αυτήν την ιδιαίτερη υπόξινη γεύση. Τέτοια προϊόντα είναι το γιαούρτι, το αριάνι και το κεφίρ, προϊόντα με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, πολύτιμοι αρωγοί της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος