Τζατζίκι - Συνταγή από τη Φάρμα Κουκάκη

Ελληνική, πατροπαράδοτη απόλαυση με το βελούδινο Στραγγιστό Γιαούρτι της Φάρμα Κουκάκη.

Υλικά

  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 1/4 φλιτζανιού πλήρες στραγγιστό γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • δυόσμο ή μαϊντανό και άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αγγούρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι με αρκετό αλάτι. Το αφήνουμε για μισή ώρα. Ξεπλένετε το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει καλά. Το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε. Εν συνεχεία προσθέτουμε δυόσμο και άνηθο ή μαϊντανό. Τέλος το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Παραδοσιακό Τζατζίκι με Στραγγιστό Γιαούρτι Κουκάκη