Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι - Συνταγή Φάρμα Κουκάκη

Φτιάξτε εύκολα & γρήγορα μια νοστιμότατη αλμυρή πίτα με Στραγγιστό Γιαούρτι, Φρέσκο Γάλα, Ημίσκληρο Τυρί και Φέτα της Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

  • 5-6 φύλλα χωριάτικα για πίτες
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ανθότυρο
  • 1 στραγγιστά γιαούρτια πλήρη Φάρμα Κουκάκη 200γρ
  • 200ΓΡ φέτα Φάρμα Κουκάκη - χοντροκομμένη -
  • 3-4 φέτες γαλοπούλα - σε κομματάκια -
  • μισή κούπα ημίσκληρο τυρί Ρωμιό Φάρμα Κουκάκη- τριμμένο -
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα πλήρες Φάρμα Κουκάκη
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κ. σ. σιμιγδάλι ή γαλέτα - τριμμένη -
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φύλλα στα τέσσερα και τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λάδι έως ότου τραγανίσουν.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά.
  3. Προσθέτετε το ανθότυρο, το γιαούρτι, την φέτα και το γάλα.
  4. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε την γαλοπούλα, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  6. Σε ένα ταψί λαδωμένο πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και προσθέτετε τα φύλλα τα οποία έχετε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
  7. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε από πάνω το μείγμα.
  8. Το απλώνετε να πάει παντού ώστε να σκεπαστούν τα φύλλα και πασπαλίζετε με το ημίσκληρο τυρί.
  9. Ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου.
  10. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε 5-10 λεπτά πριν την σερβίρετε.