Μηλόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα (800 γραμ.)
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 110 γρ. γάλα Φάρμα Κουκάκη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλο

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους.

  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ.

  3. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί.

  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα αφράτο. 

  6. Καθώς χτυπάμε το μείγμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

  7. Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.

  8. Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.

  9. Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

  10. Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.

  11. Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα και την βάζουμε στο φούρνο. 

  12. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.