Μαλεμπί

Fast & Yummy

Υλικά

  • 1 lt φρέσκο γάλα Φάρμα Κουκάκη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • Ροδόνερο
  • Φρέσκα φρούτα (ψιλοκομμένα)
  • Φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  2. Αφού λιώσει το κορν φλάουρ, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Αφήνουμε το μίγμα να δέσει και να πήξει (8 με 10 λεπτά).
  4. Ραντίζουμε το ταψί µε λίγο ροδόνερο.
  5. Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.